Oldalak

2011. március 16.

Tudjátok mi az?

Ha kb. 20 nő, fiatalok, idősebbek, vékonyak és kevésbé vékonyak, fantasztikus latin ritmusra mozognak 1 órán keresztül? Bár a víz patakokban folyik róluk, de mégis remek hangulatban sikongatnak és tapsolnak egy hatalmas tükrös teremben? Nos, ez a Zumba!
Aki még nem próbálta, tegye meg egyszer. Leírhatatlanul fantasztikus volt. Ancsi barátnőmmel voltunk kedden délelőtt a Mecsek Fittnes-ben. A néhány hete tombolán nyert két darab belépőt használtuk fel. Fergeteges volt...

Varrtam is esténként az elmúlt néhány napban. Az ismerőseim többsége már nem dob ruhát a szemétbe, sem mellé... hanem elhozza nekem. Az ehhez a táskához felhasznált "kötött anyag" is újkorában még pulóverként működött.





A belsejébe két kis zseb került csak. Egy a mobilnak egy pedig igazolványnak, bérletnek.



Meska polcomon várja gazdáját.

Az előző bejegyzésben Jutus kérdezte a pogácsa receptjét. Így készítem a túrópogit:

50 dkg túrót összekeverek 50 dkg Rámával. 50 dkg lisztbe teszek 2 kiskanál sót és egy csomag sütőport (ebbe tettem a medvehagymát is) és belezuttyintom a túrósrámás keverékbe. Kerül még bele 1 egész tojás és kb. 10 dkg reszelt sajt. Az egészet jól összedolgozom, majd beteszem a hűtőbe, hogy egy kissé megkeményedjen.
Ezután már csak kiszaggatom és a pogik tetejét megkenem tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsül. Nem szabad sokáig sütni, épp csak piruljon a teteje.
Még 2-3 nap múlva is finom, mert a tésztában lévő reszeltsajt nem engedi megkeményedni.