Oldalak

2008. november 13.

Szeminol és a telihold ...




Tegnap délután alig vártam, hogy hazaérjek a lánykámmal. Nem lakunk messze az iskolától, kb. negyed óra autóval, de komolyan az volt az érzésem, hogy bármikor belénkjönnek. Valamiért mindenki másképp közlekedett, mint ahogy a forgalmi helyzet megkívánta volna. Aztán este kinéztem az ablakon és megláttam a teliholdat. Lehet, hogy ő van ránk ilyen hatással?

Amikor a család már elcsendesedett gondoltam varrok még egy kicsit. A varroház internetes oldalán a szeminol technikát mutatták meg néhány hete. Gondoltam kipróbálom.


Nagyon tetszik ez a technika. Jó volt csinálni és jó dolog játszani a kész csíkokkal is.


Amíg a varrógépem körül keresgéltem a megfelelő cérna és tű kiválasztása miatt, rátaláltam egy olyan talpra, amin van egy vezető, hogy pontosan tudjak haladni az anyag széle mellett, egyenletes távolságra. Persze ez valószínűleg csak nekem jelent még problémát, hiszen akinek nagy gyakorlata van, már nincs is szüksége "vezetőre". Úgy látom időközönként nem árt, ha belelapozok a varrógépem leírásába és megnézem, mi mindent kaptam hozzá, amikor megvásároltam. Kincsek lapulnak a fiókomban és nem is tudok róla?



Végül egy idézet, amit ma találtam és nagyon megtetszett, ezért megosztom veletek is:
“Válságok esetén általános gyakorlat, hogy először cselekszünk, aztán megbánunk. Egy nemzetközi légitársaság utasítást adott, hogy minden pilótafülkében, a műszerfal felett ki kell tenni ezt a felírást: “Mielőtt bármit tennél - ne tégy semmit!” A figyelmeztetés célja, hogy megóvja a pilótákat a kapkodó döntésektől.” (Donald Norfolk)