Oldalak

2009. október 30.

Az első foglalkozás




Tegnap volt az első foglalkozásunk a Foltvarró tanfolyam keretében. 5 órára kellett menni, szerencsére a Foltvarró Hölgy, Ibolya néhány utcára lakik csak tőlem, így igen hamar oda tudok érni a tanfolyamra :o).
Az első óránk elmélettel kezdődött. A foltvarrás történetéről, a felhasználható anyagokról és eszközökről kaptunk részletes tájékoztatást. Jó érzés volt, hogy már egy csomó dologról tudtam, olvastam, láttam... és hát az eszközök nagy része (körkés, vágólap, vonalzó) nekem már nem ismeretlen. :o))
Természetesen már első alkalommal készítettünk is valamit. A Nagymama virágoskertje mintával ismerkedtünk meg.
Kaptunk egy kupac anyagot, amiből mindenki kedve szerint választhatta meg, hogy melyikkel szeretne dolgozni. Az enyém ilyen lett:






Hátulról:




A Silerikától kapott gyönyörű tűtartót vittem magammal, mindenki megcsodálta, hogy majd de jó lesz, ha mi is ilyet tudunk készíteni :o)

A papírkákat már itthon szedegettem ki a virágok hátuljából, mert így is 9 óráig voltunk ott. :o) Úgy elrepült az idő...

Ami nekem nagyon furcsa és új dolog volt az a kézzel-varrás és a fércelés. Itthon nem nagyon szoktam kézzel varrni és háááát a fércelést eddig egyáltalán nem használtam... No, ez az amiért fontosnak gondoltam a tanfolyamot, mert alapvető dolgok hiányoznak a tudásomból... :o(

Mire hazaértem a Család már megvacsorázott, megfürdött.... sőt Anita már aludt is. Éppen csak megpusziltam álmában... Ez is furcsa lesz, hogy egy héten egyszer nélkülem zajlik majd az este... Bevallom, volt egy kis lelkifurdalásom... De olyan felfokozott, boldog érzéssel tértem haza erről az első közös varrásról, hogy alig tudtam elaludni... És ez még ma is tart... Úgy, hogy megyek is varrni ! :o))