Oldalak

2008. november 16.

Elkészült a neszeszer


Már láthattátok, ahogy a varróház honlapjáról elkészítettem a neszeszerhez az alapot. Nos, a hétvégén el is készültem vele. Érdekes volt számomra, hogy ilyen sok mindent kézzel kellett összevarrni, hiszen eddig inkább géppel varrtam össze és meg a dolgokat. :o) Most már értem is, hogy miért lenne szükséges beszereznem egy gyűszűt, de valahogy elég rossz emlékeim vannak a régi, Anyukám által is használt fém kütyüről, ami sehogy sem akart az ujjamon maradni. Talán azóta már létezik ennél kényelmesebb megoldás is. Körbe kellene néznem a rövidáru boltokat ez ügyben, bár ez mindig veszélyes dolog, mert annyi mindent árulnak még azon kívül is, amit az ember lánya éppen keres és a legtöbbtől persze azonnal akad egy jó ötletem, hogy mit lehetne vele kezdeni.
A neszeszeren kívül, ezen a hétvégén nem is készült más - pedig mennyi mindent szerettem volna még varrni -, annyi sok ötlet van még a fejemben, csak hát az idő... a mikor??
Az időjárás is nagyon kedvező volt még egy kis kertészkedéshez. Bár szegény virágok, hamarosan áldozatául esnek majd az első éjszakai fagynak, de addig is kigazoltam őket és gyönyörködöm még bennük.Erről szól a mai napi idézetem is:
"Figyelj a természet számtalan halk hangjára: a levelek zizzenésére a szélben, az esőcseppek koppanására, egy-egy rovar zümmögésére, a hajnalban megszólaló első madárfüttyre! Add át magadat teljesen a hallgatás tevékenységének! A hangok mögött valami hatalmasabb rejlik: az a szentség, amit nem lehet gondolatokon keresztül megérteni."