Oldalak

2009. november 14.

Második és harmadik

és



A múltkori tanfolyamról nem is készült külön bejegyzés... Ez azért történt, mert egyrészt nem nagyon tudtam rá időt szakítani, másrészt, mert olyasmit tanultunk, ami nekem már nem annyira volt új.

A második óra anyaga a színelmélet volt, valamint gyakorlatban a körkés, vonalzó, vágólap használata. (Ezeket én már egy ideje használom.) Egy tányéralátétet készítünk majd több fázisban. A második órán a szép, egyforma négyzetek vágását gyakoroltuk, majd az ezek összeillesztését, vasalását... Ezen kívül még ennek az órának a tananyaga volt a jojókészítés, amit én már szintén tudtam, de ettől függetlenül mindig nagyon figyelem az oktatónk kezét, hogy felfedezzem, ha esetleg eddig valamit rosszul csináltam... hiszen az én "tudásom" a könyvekből és az internetről "jött össze". :o))





A házi feladathoz tartozott még a Nagymama virágoskertje blokk alapján ennek a macinak az elkészítése. A darabkái ugyan úgy papírlapra lettek ráfércelve, majd apró öltésekkel a darabkák egymáshoz öltögetve. Még hiányzik a szeme és az orra rávarrása és hogy kitaláljam, hol legyen majd a végső "helye".



Harmadik óránkon az elméleti részben a blokkok rendszerével, fajtáival, valamint a sablonkészítés menetével ismerkedtünk. A gyakorlati feladat pedig a kézi tűzés volt. Három réteget kellett kézzel összetűznünk. A sablon szabadon-választott volt. Nekem egy apró karácsonyi mintára esett a választásom. Ez a színe:



Most már azt is tudom, hogy hol vannak a bogók, amik nincsenek a hátulján sem!
Ti is tudjátok? :o))

Ez a hátulja:



Nem tudom, hogy neki mernék e állni így nagy hirtelen egy takarót kézzel megtűzni... Most már tudom, hogy az mennyi rengeteg munka és időráfordítás.
De a tányéralátétet mindenesetre meg kell próbálnom, mert az a házi feladat :o)