Oldalak

2009. november 14.

Második és harmadik

ésA múltkori tanfolyamról nem is készült külön bejegyzés... Ez azért történt, mert egyrészt nem nagyon tudtam rá időt szakítani, másrészt, mert olyasmit tanultunk, ami nekem már nem annyira volt új.

A második óra anyaga a színelmélet volt, valamint gyakorlatban a körkés, vonalzó, vágólap használata. (Ezeket én már egy ideje használom.) Egy tányéralátétet készítünk majd több fázisban. A második órán a szép, egyforma négyzetek vágását gyakoroltuk, majd az ezek összeillesztését, vasalását... Ezen kívül még ennek az órának a tananyaga volt a jojókészítés, amit én már szintén tudtam, de ettől függetlenül mindig nagyon figyelem az oktatónk kezét, hogy felfedezzem, ha esetleg eddig valamit rosszul csináltam... hiszen az én "tudásom" a könyvekből és az internetről "jött össze". :o))

A házi feladathoz tartozott még a Nagymama virágoskertje blokk alapján ennek a macinak az elkészítése. A darabkái ugyan úgy papírlapra lettek ráfércelve, majd apró öltésekkel a darabkák egymáshoz öltögetve. Még hiányzik a szeme és az orra rávarrása és hogy kitaláljam, hol legyen majd a végső "helye".Harmadik óránkon az elméleti részben a blokkok rendszerével, fajtáival, valamint a sablonkészítés menetével ismerkedtünk. A gyakorlati feladat pedig a kézi tűzés volt. Három réteget kellett kézzel összetűznünk. A sablon szabadon-választott volt. Nekem egy apró karácsonyi mintára esett a választásom. Ez a színe:Most már azt is tudom, hogy hol vannak a bogók, amik nincsenek a hátulján sem!
Ti is tudjátok? :o))

Ez a hátulja:Nem tudom, hogy neki mernék e állni így nagy hirtelen egy takarót kézzel megtűzni... Most már tudom, hogy az mennyi rengeteg munka és időráfordítás.
De a tányéralátétet mindenesetre meg kell próbálnom, mert az a házi feladat :o)