Oldalak

2008. december 28.

Nyugalom


A kép eredeti helye: http://www.dobogoko.net/


Ma délután bevásárolni voltunk. Amíg a Férjem keresgélt az üdítős polcok között megálltam a bevásároló-kocsi mellett és figyeltem az embereket. Szeretem nézni az embereket ... elképzelni az Életüket ... mivel foglalkoznak ... honnan jöttek?
Amit ma észrevettem az a NYUGALOM volt. Senki sem rohant. Nem volt lökdösődés.
Nem kapkodtak az emberek. Kényelmesen, kisimult arccal szedegették le a polcról, amire épp
szükségük volt. Hogy is lehetne ezt a nyugalmat áttenni a hétköznapokba?

"Amint megszűnik a mosttól való kényszeres menekülés, minden tettedbe a Lét öröme áramlik be. Abban a pillanatban, ahogy figyelmed a mostra irányul, egyfajta jelenlétérzet, nyugalom és békeérzés tölt el." (Eckhart Tolle)




Nagyon sokat ültem mostanában a varrógép előtt, és ezt érzem is itt-ott. Kicsit fáj a hátam... egy kicsit a nyakam. Akkor fel sem tűnt, mert varrás közben szinte megszűnik körülöttem minden. Most vettem észre, hogy talán már két, három hete is van annak, hogy utoljára levettem a Pilates dvd-t a polcomról. Így hát most megyek és megdolgoztatom azokat az izmaimat is, amelyek varrás közben aludtak.
Ismeritek Pilates Ágit ? Én nagyon szeretem. Épp ez a mozgásforma, ami nekem való, amit bármikor szívesen csinálok ...


Állítsátok meg ...






... no nem Terézanyut, hanem engem! Még tegnap délelőtt is karácsonyi ajándékokat varrtam. Vendégségbe mentünk Óvónő Barátnőmhöz és készítettem neki egy ültethető karácsonyfát (nagyon megszerettem a készítését, már a sokadik féle anyagból és mind más arcot mutat) és egy neszeszert, amelyre kipróbáltam a varrógépem egy újabb mintáját is.

Este még vártuk a kislányom Keresztapját és az ő Barátnőjét. Így ő kapta a varrt Karácsonyfa párját ajándékba.

Lányom Keresztapuja - fiatal kora ellenére - nagyon ötletes játékokat szokott hozni a gyermekeimnek. Most mindketten fából készült logikai játékot kaptak, amit darabjaira szétszedve kell aztán újra összeügyeskedni.


Most már valóban nem készítek idén több karácsonyi ajándékot. Szépen összerendeztem a maradék karácsonyi anyagokat és a szekrényben legalulra tettem őket

... és előkészítettem két nadrág anyagot ... :o)