Oldalak

2015. január 1.

Új év... és ami volt


A 2014 évről azt mondták még év elején, hogy a változás éve lesz. Nos, azt nem gondoltam, hogy ennyire sokszor változik majd körülöttem minden. Persze, tudom, hogy a változás jó dolog és kell is az Életünkben és az visz előbbre. Az utóbbi 10 évben jó néhányszor éltem meg a munkahelyi átszervezést. De 2014 évben kétszer is! A másodiknál igen csak ingott a szék alattam Karácsony előtt. Napokig nem is tértem magamhoz és másra sem tudtam gondolni, mint arra, hogy majdnem munkanélkül maradtam. Aztán drága Barátnőm (Köszönöm Móncsi!) mondta ki a bűvös mondatot: Lehet, hogy túl rég óta ülsz ugyan abban a székben!?
Lehet, hogy  ez egy figyelmeztető jel, hogy újra tanulnom kell, tovább kell képeznem magam. Az első kétségbeesés után mostanra már azon gondolkodom, hogy mit kezdjek el tanulni, merre induljak el az új évben.  Kicsit persze bizonytalan is vagyok, hogy 46 évesen még sikerül-e még új tudást a fejembe vésni. Azt viszont biztosan tudom, hogy szükségem van egy B tervre, hogy kevésbé essek kétségbe, ha idén még is úgy alakulna a helyzet....
Ez az év eleji elhatározásom! 
Az én drága Nagypapám szavai is eszembe jutottak már a napokban. Sokszor mondta, hogy az egyetlen dolog, amit nem vehetnek el az a tudás, azt amit az ember megtanul.
.... és persze a varrás! Mert az továbbra is az a tevékenység, amiben igazán jól érzem magam, amiben teljesen ki tudok kapcsolni.
Kívánok hát mindenkinek nagyon boldog új esztendőt, célokat, terveket és a megvalósításukhoz sok erőt, egészséget!