Oldalak

2009. január 2.

2009-ben először

Ez az idei első bejegyzésem! :o)

A szilveszteri mulatság itthon zajlott most, majdnem családi körben. Nagyfiamhoz jött két barátja, így négy gyerkőccel léptünk át az új esztendőbe. Majdnem éjfélig társasoztunk, ettünk, ittunk. Az éjféli koccintás után a három fiú kiment a ház elé, hogy egy-két tüzijátékkal köszöntsék az új évet. Azt nem mondanám, hogy nyugodt voltam, amíg ők "játszottak a tűzzel", de próbáltam az aggodalmamnak nem hangot adni... csak az orrom alatt mormogtam, hogy nem történhet velük semmi baj!
Ezután még kártyáztunk hajnali kettőig, majd mi lányok és a párom aludni mentünk. A nagyfiúk még számítógépeztek egy kicsit - elmondásuk szerint reggel 5-ig.

A tegnapi nap délelőttje leginkább alvással telt. Aztán elkészítettem az ebédet - sok-sok lencse, hogy gazdagodhassunk az új évben - majd ebéd után gondoltam varrok egy kicsit, hisz úgy tartja a mondás, hogy egész évben azt csináljuk majd sokszor, amit az újév első napján.
Így kiszabtam két nadrágot és elkezdtem egy apró keresztszemes mintát is a nemrég festett anyagomra.







Remélem, hogy az új évben is sok szép dolgot fogok tudni varrni és még több technikát sikerül elsajátítanom a foltvarrás terén. Újévi fogadalmat igazán csak egy dologgal kapcsolatban fogalmaztam meg - a karácsonyi hátfájás okán -, hogy a mozgást nem szabad elhanyagolnom, akár mennyire is jólesik ülni a varrógép előtt.