Oldalak

2010. június 28.

Táborban voltam

A hétvégén - péntek reggeltől - Faddon voltam, foltvarró táborban. Annyi élményben, annyi új emberrel való ismerkedésben és sok-sok alkotó energiában volt részem az elmúlt napokban, hogy nem is tudom szavakba önteni. Megpróbálok nektek is átadni valamit mindabból, amiben részesülhettem.

Pénteken reggel érkeztem a táborba. A szobák elfoglalása, bemutatkozás, a varróhelyek berendezésével telt a délelőtt. A sok hölgy között volt egy férfi keresztszemest és foltot is varró társunk, Károly, gyönyörű munkákat hozott nekünk megmutatni. Megismerkedhettünk a hétvégén elkészítendő munkával is, de már ekkor biztosan tudtuk, hogy csak apróbb részleteknek érdemes nekilátni, mert ekkora munka biztosan nem fog beleférni a hétvégébe. A fő téma az aplikálás és annak különböző fajtái voltak.

Két gyönyörű egyiptomi quilt volt a mintadarab, amelyről a mintákat lemásoltuk, szabásmintákat készítettünk.






Ebéd után sétára indultunk a faluba. Ellátogattunk Gáti Mariann Meseházába. A kapun belül, mintha egy másik világba csöppentünk volna. Csend, nyugalom, béke és sok-sok gyönyörű alkotás. Aki arra jár, ne hagyja ki ezt az élményt. Csak egy képet teszek most ide, amely az udvarában készült, a többit a honlapján láthatjátok.



Ezután már éjszakába nyúló varrás, rajzolás, fényképezés, ismerkedés következett. Szinte mindenki hozott a munkáiból, az anyagaiból, a szabásmintáiból, így igen hamar kisebb csoportokban egymásnak is sok-sok mindent tanítottunk.

Szombaton Szép Gábor látogatott el hozzánk a Varróvilág-ból. Nagyon hasznos tanácsokkal látott el bennünket a varrógép tisztítását, karbantartását illetően. Az én gépem lassan két éves, de mivel a használati útmutatóban nagy betűkkel benne van, hogy tilos otthon olajozni, nem is mertem. Gábor elmondta, hogy milyen fontos időnként ezt megtenni, meg is mutatta mindenkinek a gépén, hogy melyek azok a pontok ahová feltétlenül kell egy-egy csepp - és valóban, a gépemnek újra olyan szépséges halkan zümmögő hangja lett, mint amikor vettem. Persze Gábor nem jött üres kézzel. Nagyon sok apró kiegészítőt, varrókelléket hozott magával, amiből vásárolhattunk is. :o)

Ezen a napon még egy kedves blogolvasómmal is találkozhattam. Amikor bejött a táborba Ibi, engem keresett :o), mert olvasta nálam, hogy ott leszek a táborban! Örülök, kedves Ibi, hogy személyesen is megismerhettelek!

Vasárnap délelőtt már a legtöbb apró kis alkotás elkészült. Az enyémet még hímezni is kell, majd akkor mutatom, ha teljesen elkészült. Sok egyéb más apróság is készült, táska, neszeszer, tűpárna...

Ebéd után már pakoltunk össze és lassan mindenki hazaindult azzal, hogy jövőre reméljük újra találkozhatunk ezen a gyönyörű helyen.





Nagy-nagy alkotókedvvel, rengeteg ötlettel térhettem haza. Ma itthon maradtam szabadságon, mert Anita is közben hazaérkezett a táborból és hát volt mit kipakolni, rendbe tenni a kettőnk utazótáskájából.

Persze ez a nap sem telhet el varrás nélkül. Férjem Édesanyjának ma van a névnapja, neki készítettem ezt a szatyrot.