Oldalak

2008. november 23.

Az első közös varrás ...



Tegnap reggel nagy izgalommal indultam el életem első közös varrására. Más foltvarrókkal sem találkoztam még személyesen, csak interneten keresztül ismertem néhányatokat.
Amikor beléptem a terembe, mintha egy csicsergő madarakkal teli madárfészekbe pottyantam volna. Nagyon sokan voltunk, helyet kerestem magamnak, aztán a fényképezőgéppel a kezemben elindultam felfedező útra. Amikor az egyik asztalon megláttam Borcsamama "gyermekeit" már tudtam, hogy Ő valahol itt lesz. De hogyan fogom megismerni?? Ekkor valaki elkiálltotta magát, hogy "Borcsa!!" és a velem szemben álló hölgy visszaszólt, hogy "Tessék?". Mosolyogva mutatkoztam be neki. Innen már gyorsan pörögtek az események, Borcsa megtalálta a többi Topikos "lánykát" is. Így hamarosan személyesen is megismerkedhettem Szömörcével, Gabiczával és Hamarikával.
Mindenki nagyon készségesen mutatott valami "könnyen" (azért ez még nekem nem biztosa, hogy az lesz) elkészíthető apróságot. Hamarikától egy "hajtogatós" karácsonyi díszt tanulhattunk meg, Gabiczától egy aranyos kis ajándék-tasakot, Borcsamama pedig megmutatta a hajtogatható pénztárcája elkészítését.

Ezen kívül még country stílusú fenyőfadíszek, teáskanna alakú kulcstartó és papucs formájú szemüvegtartó elkészítését tanulhattuk meg. Én nem varrtam egy öltést sem - bár elvittem a hozzávalókat - mert nem tudtam volna a fenekemen megülni ebben a látványban gazdag színes forgatagban.

Sajnos nem tudtam túl sokáig maradni, mert még az esti "batyusbálra" kellett készülnöm, de nagyon jól éreztem magam és nagyon sok mindent tanultam.