Oldalak

2010. április 11.

Hogyan készült ...... a tojástartó.

A kiindulási alap 6 db 26 cm átmérőjű kör, ebből kettő-kettő egyforma anyagból és kettő darab ugyanekkora méretű vlies-ből szabva.A három-három réteget összevarrjuk. Ebben a sorrendben tegyük magunk elé a rétegeket. Vlies, az egyik anyagunk színével felfelé, majd egy újabb kör színével lefelé. (A kétféle anyagot használhatjuk úgy is, hogy két különböző mintájút varrunk össze, akkor kicsit más lesz a tartónk.)Ez az utolsó lehetőségünk, hogy az anyagainkat kivasaljuk - az enyémre is ráfért :o) - mert a vlies-sel összevarrva már nem ajánlatos.

A köröket úgy varrjuk össze, hogy egy kis részt nyitva hagyunk, ezen keresztül tudjuk kifordítani.

Ha színére fordítottuk a palacsintákat, akkor a nyílásokat kézzel, rejtett öltéssel összevarrjuk.Itt el kell döntenünk, hogy melyik kör lesz a tálkánk alja és arra körben csipkét varrunk. Érdemes a csipke bőségét bőven ráhagyni, többször beráncolni, mert ha túl feszesen varrjuk rá, akkor összekaphatja a körünk szélét.A másik kört hat egyenlő részre osztjuk,majd ráhelyezzük a csipkés szélű körre és az átlókon, nagyobb öltéssel - én 3,5-est használtam - levarrjuk az összes réteget.

Most valamelyik átlónk végén felcsippentünk egy ujjnyi részt és pár öltéssel összevarrjuk. Itt is lehet kísérletezni, hogy mekkora részt varrunk össze...Ha körbeértünk a csippentéssel... készen is vagyunk!Nagyon szeretem varrni. Én igazából kínáló tálkának is el tudom képzelni... nem feltétlenül kell, hogy csak húsvéti ajándék legyen.