Oldalak

2009. május 11.

Jerikó rózsája


Ismeritek ezt a növényt? Ő a Jerikó rózsája. Egy ismerősöm ajánlotta, hogy most az Intersparban 500,- Ft-ért lehet venni a száraz gumót. Annyit tudtam róla, hogy bár a csomagban élettelennek látszik az első öntözéskor már életre kel és kizöldül. Tényleg néhány óra leforgása alatt szemmel látható volt a változás, ahogy a száraz növény szétnyílott és a közepén zöld levelek éledeztek!



Az interneten csak most olvastam el róla, hogy nem is kell földbe ültetni - ezen már túl vagyok :o) - csak vízzel teli edénybe állítani. Ha van valamilyen tapasztalatotok a nevelésével kapcsolatban szívesen venném.

Tegnap este egy kis időt végre kettesben tölthettem Bendzsimmel (született: Bernina E92c). Nem készültek nagy dolgok. Ancsi barátnőm egy szűk szoknyájának elején és hátulján a varrást erősítettem meg úgy, hogy belülről szalagot varrtam rá, mert félt, hogy szétreped rajta :o) Majd egy régebb óta felvarrásra váró nadrágom is sorra került. Nem is gondoltam, hogy ilyen nagy örömet tud okozni egy nadrág szárának felvarrása! :o))