Oldalak

2015. július 19.

Így készülnek a táskák - nálam

Amikor sikerült eldöntenünk, hogy milyen anyagokat használunk a táskához kiszabunk belőle 2 db 38 x 30 cm-es darabot az aljához és 2 db 38 x 16 cm darabot a felső részéhez. Én ebben az esetben alulra tettem az egyszínűt és felülre a mintásat, de ez szabadon választott.


 Egy pár centivel nagyobbra szabjuk a közbélést és a bélés anyagát is, szintén 2-2 darabot.

 

A közbélést a táska külsejéhez fogva jöhet egy kis díszítés, amelynek rávarrásával már a vliest hozzá is dolgozzuk a színoldalhoz.


A táska külsejét - színt színre fordítva -  összevarrjuk a két oldalt, majd kialakítjuk a csücsköket. Ugyan így elkészítem a bélést is - amelyre előzőleg belső zsebeket is varrtam, de nem varrom minden oldalát teljesen össze, az egyik oldalon szabadon hagyok kb 15 cm-t a kifordításhoz.


Ennél a táskánál csak színben hozzá illő hevedert használok fülnek, amelyet egy kicsit "hozzáigazítok"  a zöld szalaggal, 72 cm hosszúra szabtam őket.


A táska külsejére - szintén színt - színre fordítva - ráhúzom a bélést és a kettő közé illesztem a füleket, mindkét oldalon egyenlő távolságra.



Ezután a táska szájánál teljesen körbevarrom, a füleknél oda-vissza többször is, hogy biztosan jól tartson.

Most jön a jelentősége a bélésen hagyott nyílásnak, hisz azon keresztül tudom kifordítani a táskát.


A nyílást összevarrom, majd befordítom a táskába. Ezután még a táska száját így is körbevarrom. Záródásnak készülhet hozzá cipzáros rész is, de ebben az esetben felvarrható mágneszárat kapott.


Kedves Gabi! Kívánok neked jó öltögetést, remélem tudtam segíteni a leírással.