Oldalak

2011. március 10.

Játék


A számlálóm, amelyet még a kezdet kezdetén raktam fel a blogomra, átlépte a 100.000-et.
Köszönöm, hogy ilyen sokan voltatok kiváncsiak rám eddig is és remélem, hogy néhányan vagytok még, akik a kezdetektől olvastok, figyeltétek ahogy az ügyetlenkedéseimből egyre tetszetősebb, pontosabb munkák születnek.
Ez most épp megfelelő alkalom arra is, hogy a régi (abilekuckoja.blogspot.com) blogomat töröljem, hiszen aki olvasott, olvasni szeretne már itt, az új helyen megtalál.

Ha most szívesen játszol velem, nincs más teendőd, mint március 26-ig ennél e bejegyzésnél egy megjegyzést hagyni.

Az, hogy Te vagy e a szerencsés kedves olvasóm 2011. március 27-én 10 órakor fog kiderülni.

Virágbugyor


Új bejegyzés az új blogomon:



Varrjunk virágot

Az interneten bóklászva találtam rá erre a kis szütyőformára. Tegnap nem bírtam ellenállni a kísértésnek és én is készítettem egy bugyorvirágot.


A készítése roppant egyszerű! Nekem a legfőbb gondot, bevallom, hogy a szabályos hatágú csillag megszerkesztése okozta. Segítséget kellett kérjek a szakembertől, a leendő gépésztechnikustól, aki villám gyorsan megszerkesztette. :o)

Én mindjárt sablont is készítettem belőle, számítva rá, hogy még igen sokat fogok varrni belőle, akár ajándékszatyorként is.


A sablonunk alapján kiszabjuk a két, összeillő anyagból a csillagot, majd színt színére téve össze is varrjuk őket egy kis nyílást hagyva, a kifordításhoz.


Ha levágtuk a csücsköknél az anyagfelesleget és bevagdostuk a csillag "hónaljában" is az anyagot, akkor kifordítjuk és kézzel, láthatatlan öltéssel összevarrjuk a kifordítónyílásunkat.


Nem tettem közé bélést, mert a sötétkék anyagom igen erős vászon, így az megadja a tartást neki. Ha vékonyabb anyagból készítitek, lehet, hogy érdemes tenni bele egy vékony vliest.

A csillagok szárát, egyforma magasságig összevarrjuk. Ügyeljünk rá, hogy még a belenyúláshoz kellemes méretű maradjon a bugyor szája.


Munkánkat a kész színére fordítjuk és a csillagok végeit lehajtva a bugyor szájánál körbevarrunk úgy, hogy a szalagunknak megfelelő méretű bujtatót alakítsunk ki.


Én két kör szalagot fűztem bele, egymással szemben. Így ezeket ellentétes irányba húzva, könnyen össze lehet csukni a szütyőkénk száját. És már kész is:


A tegnap elkészült darab a Meska polcomon várja leendő gazdáját, de több is fogja követni, mert már a fejemben van egy zöld, piros variáció, ami egy eperre fog hasonlítani. :o)

Tegnap megérkezett az ajándékom Diától. Nagyon szépen köszönöm! Gyönyörűséges a fonaltartó!







A guruló centi játék így már Etához gurult tovább, nála jelentkezhettek március 20-ig!