Oldalak

2009. március 15.

Táska lesz


A Húgomnak szeretnék varrni egy táskát névnapjára, a hétvégére. Ma eddig jutottam. A bélést, a flízt és a táskamerevítőt letűztem a leendő táska külsejével. Ehhez a szürke mintás anyaghoz, egy egyszínű rózsaszínt választottam. A tűzésnél és a rátét minta kialakításánál a mintás anyag adta magát. Holnap kell vennem hozzá cipzárat, mert van itthon legalább 10 színű, de szürke épp nincs. :o)


Elkészültem a keresztszemes kis virágos mintámmal is, már "csak" a keretet kell kitalálnom hozzá, hogy asztalközép születhessen belőle.


Amíg én varrogattam ma délután, Anitám festegetett:


De jó játék a yo-yo





Néhány héttel ezelőtt vásároltam egy yo-yo készítő kézi készüléket :o). Tegnap a nyuszis képem keretezésénél, gondoltam kipróbálom, mert még nem csináltam ilyesmit. Amikor nekiláttam, már gyanús volt, hogy igen pici lesz. És tényleg..., persze gyanakodhattam volna, ha jobban megnézem a csomagolást, hiszen azon rajta van, hogy az elkészült yo-yo-val hajcsatot lehet díszíteni. :o))

A negyedik mini virág elkészítésénél arra is rá kellett jönnöm, hogy nem is igazán szükséges ehhez sablon, hiszen egy kivágott kör alakú anyagból is egyenletes öltésekkel hamar lehet virágot varázsolni. A nagyobb már így készült!