Oldalak

2009. február 4.

Elkészült



Elkészült a kuckóm, a hétvégén már be is költözhettem. Kisebb csinosítgatásokat végeztem még rajta, hogy mennyire lesz kényelmes, majd használat közben kiderül. Egyenlőre nagyon szeretem, hogy el tudok bújni benne.


A pultom tetejét kockás viaszosvászonnal vontam be, hogy az ollóval való szabásnál egy kicsit segítsenek az egyenes vonalak és derékszögek betartásánál. (Ezt az ötletet egy nagyon kedves Kanadában élő Barátnőm varrónő nővérétől lestem el.)


Ebből a viaszos vászonból kapott új ruhát a varrógépasztalom is, mert ez egy régi kiszuperált íróasztal és időnként megküzdöttem a széleiből kiálló apró szálkákkal.


A függönyök felerősítésére azt találtam ki, hogy a vas-vázra erős ragasztóval ráragasztottam a tépőzár egyik felét, majd a másik felét rávarrtam az anyagokra. Így nagyon egyszerűen fel tudtam őket "tapasztani" a pult szélére. A sok-sok varráshoz szükséges apróságot és az anyagokat takarja el. Levenni csak akkor fogom, ha éppen mosni kell, mert egyszerűen felhajtható és kényelmesen hozzáférek a polcon lévő dolgokhoz.


Anitám jövő héten pénteken egér szeretne lenni a farsangon. Az anyagot már megvettem a jelmezhez. Ez lesz az első igazi nagy munkám az új varrókuckómban.