Oldalak

2009. június 2.

Beborítottam ...



Tegnap délután nekikezdtem a Pedagógus-napi ajándékoknak. A megvásárolt pedagógus határidőnaplókra varrtam borítókat. A Tanító nénijeink keresztnevének kezdőbetűjét már korábban meghímeztem, így most ezekhez és az egyéniségükhöz :o) igyekeztem anyagot találni.

Először a könyvet beborítottam újságpapírral és "varrásráhagyással" kivágtam belőle a megfelelő méretet.

Ezután kivágtam a keresztszemes kis kép helyét az elejéből és felvágtam olyan darabokra, amilyenekkel majd keretezni szeretném:

Ezeket kivágtam az anyagból is, varrásráhagyással:


A legkisebb darabbal kezdtem és így haladtam a nagyobb felé. Amikor ez elkészült rátettem a napló elejére és bejelöltem a pontos méretet:


Egy natúr színű erősebb vászon anyagból kiszabtam mégegyszer ugyan akkorát és a hátuljára varrtam, hogy legyen egy kis tartása:


Majd kiszabtam a füleket is, amelyek belül lesznek:


Most következett a számomra "legnehezebb" feladat, kitalálni a rétegek egymásra helyezését, hogy kifordítva mindegyik a helyén legyen :o))

Alulra került az előlap, színével felfelé. Erre tettem a kötőket - jelen esetben szalagból:

Majd a belső fülek következtek:

És végül a belső hátlapja:

Ezután körbevarrtam és alul, középen hagytam egy nyílást. Ezen keresztül fordítottam ki az egészet. A sarkaknál belül az anyagot levágtam és jól kinyomkodtam kifordítás után, hogy szépen álljon.

Kettő készült el tegnap délután és még kettőt kell varrnom hétfőig! De most már könnyebben megy, mert kitaláltam a munkamenetet.