Oldalak

2008. december 11.

Hógolyó gurult hozzám


Hozzám is gurult egy hógolyó Silerikától , nagyon köszönöm, hogy rám gondoltál! :o)

Horoszkópod: Szűz. Azt hiszem igen, alapvetően igen.

Egyéb esemény azon a napon, amikor születtél:
Mivel engem is kiváncsivá tett rákerestem. Ezeket találtam:

Emlékezetes nap volt: 1968. szeptember 18. húsz óra nulla-nulla perc. Létszámellenőrzés a Nyíregyházi Felsőfokú Mezőgazdasági Technikum Kollégiumában. Nem valamennyi kollégiumlakónak, nem is katonai gyakorlat, csak huszonhat elsőéves repülőgépvezető hallgatónak. A délelőtti hallgatói fogadalomtételt követően ez a katonás aktus jelezte, hogy itt valami szokatlan dolog veszi kezdetét. Így indult 40 évvel ezelőtt egy máig tartó nyíregyházi sikertörténet, a polgári pilótaképzés!
és még valami

1967. augusztus közepén kerültem Vácra, a Köztársaság Úti Általános Iskolába. Az új iskola építése 1965-ben elkezdődött ezzel egy időben a Köztársaság út 69. alatti épületet a városszerte ismert "Kőkapu iskolát" 1,5 millió forintért felújították. Cserépkályha került minden terembe, az olajos padlót parketta váltotta fel, az addig nyitott oldalfolyosót beüvegezték. A korszerűsítés ellenére mindenki várta már az új épületbe költözést.A nyolc tantermes iskola 1968-ban készült el és 1968/69-es tanév már az új épületben kezdődött. A költözködés jórészt a tanulók segítségével gyalogosan, kézi erővel, de igazán jó hangulatban zajlott. A felnőttek és gyerekek lelkes örömmel hordták át a rájuk bízott felszerelést. 1968. szeptember 18-án bensőséges ünnepség keretében vették birtokba az új épületet. Az alsó tagozat továbbra is a Köztársaság úti épületben maradt.

Ha nyernél a lottón: Ha nagyon-nagyon sokat, akkor a gyermekeim jövőjét igyekeznék bebiztosítani és valamely rákos beteg gyógyítására létrejött alapítványnak is adakoznék. Jó lenne még utazni, megismerni a világot. Ha kevesebbet... akkor tartalékolnék..., beosztva, gondolva a nehezebb napokra.

Rossz szokás, de nem nagyon tudsz megszabadulni tőle: Hírtelen két dolog is eszembe jutott. Az egyik az állandó rendrakási kényszer, amit a családom is nehezen visel, pedig már a gyerkőceim miatt sokkal kevésbé látványos, mint régebben. A másik, hogy folyton megpróbálok másoknak segíteni, de ezt nem mindenki szereti. :o(

Ha web-böngésző: akkor google.

Ha koffein: Nem indulhat nap egy 3 in 1 kávé nélkül. Szinte már szertartás… És ooooolyan jó édes. Hmmmm

Színeid ruhában: Feketét, ha nem muszály nem húzok – csak nadrágban. (Túl fiatalon kellett sokáig hordanom.) Ezen kívül szinte bármit. Szeretem a sárgát, rózsaszínt, pirosat... kéket, zöldet, lilát – no persze nem együtt mindet!! :o)

Most mi van rajtad: Szürke nadrág, világosbarna-fehér csíkos fölső, sötétbarna kardigán .. no nesze neked színek, hát ma nem látszik rajtam, hogy szeretem a színeket.

A legutóbbi könyv amit olvastál: Müller Péter: Varázskő című könyve, amelyből már olvashattatok részleteket is itt nálam.

Ha háziállat: 1 db kutya, 3 db macska – ők szigorúan csak kint az udvarbon + 1 db tengeri malac a nappaliban - ketrecben
Amit soha nem választanál háziállatnak: Csúszó, mászó, nyálkás ... no ilyeneket nem szeretnék.

Amit a legjobban szeretsz magadban: Amit egyszer a fejembe veszek... no azt tűzön-vízen át – azt hiszem ezt a családom a rossz szokásomhoz íratta volna velem. :o)

Tíz év múlva ilyenkor hol látod magad: Nagyon szeretném, ha azon emberek körében lennék akik most is velem vannak és meglenne mindenünk, amink most meg van – egészség, munkahely, rokonok és barátok ...

A legutóbbi nagyon jó élményed: Barátnőm üzenete ma reggel Kanadából, hogy könnyes szemmel olvassa a blogomat és nagyon szeretne velem együtt varrni... egy szobában ... egymás mellett... - nekem is hiányzik.
A hógolyót Nina - nak szeretném továbbgurítani!