Oldalak

2009. március 22.

Tavasz és zserbó

Nagyon szép idő volt ezen a hétvégén - bár elég hideg szél fújt - jól esett kint lenni a levegőn.

Szombaton szinte egész nap takarítottam és főztem. Mivel egyszerre nem fogom tudni a tavaszi nagytakarítást elvégezni, így hétvégenként próbálok egy-egy helyiséget rendbe tenni, így majd csak a végére jutok. :o)

A mai délelőtt is főzéssel és sütéssel telt. Ismeritek a reszeltkrumplit? Köretnek szoktam készíteni. A krumplit lereszelem - sajtreszelőn - tálba rakom, majd vizet teszek rá, hogy ne barnuljon meg. A hagymát apróra vágom, kevés olajon kicsit megpirítom, sok-sok pirospaprikát teszek rá. Ebbe kerül a reszeltkrumpli, amit előtte kinyomkodok, jó alaposan megsózok és fedő alatt nagyon lassú tűzön addig főzőm, amíg puha lesz, de még a szálak jól látszódnak, tehát nem pépesre. Rántott húshoz pl. nagyon finom!!


Sütinek zserbót sütöttem:


Szerintem a receptjét mindannyian ismeritek! ;o)

Ebéd után kimentünk a kertbe, mert most elég nagy átalakuláson esik át az udarunk, ami nagyon sok földmunkával is jár. Így a család minden tagja földet lapátolt, csákányozott, talicskázott. Jól el is fáradtunk!!

Apósom levágta a száraz szőlővesszőket, abból elmarkoltam egy köteget. Igazából koszorút szerettem volna fonni belőle, de ahhoz nagyon kemény volt és száraz, ezért apró darabokra vágtam és összekötöttem őket:


Hogy mivel díszítem fel még nem tudom.

Ez a hétvége nem a varrásról és horgolásról szólt és azt hiszem minél inkább jó idő van odakint, annál kevésbé lesz vonzó a varrógép mellett ülni... persze, azért hétközben, esténként nem hagyon árván Bendzsit, az én kis Berninámat! :o))