Oldalak

2009. április 20.

Könyvtárban


Ma könyvtárban voltam. Ez amúgy nem nagy újság, mert elég sokszor megyek. Magamnak és férjem Édesanyjának is hozom haza a könyveket, mert ő is nagyon szeret olvasni. A tévé-nézésen kívül szinte ez a legkedvesebb elfoglaltsága nyugdíjasként.

Megakadt a szemem ezen a könyvön és ha már így "lekéretszkedett" hozzám, hazahoztam. Diane C. Ealy - Női kreativitás. Nagyon izgalmasnak ígérkezik, ahogy beleolvastam.

Egy kis részlet a könyvből:

"Régóta foglalkoztat, hogyan fejleszthetjük önmagunkat. Ez a folyamat a jelek szerint kétirányú: egyfelől visszanyúlás eredeti - valódi - lényünkhöz, másfelől törekvés lehetőségeink - valódi lényünk - beteljesítése felé. Kíváncsiságom vezetett el a kreativitás, találékonyság témájához. Tapasztalatom szerint önnevelésünk egyet jelent kreatív énünk felébresztésével. Ez törvényszerű.
.
.
Az alkotás folyamatának tudatosítása azért fontos számunkra, hogy adottságainkat kamatoztathassuk, érvényesülhessünk a mindennapokban. Meggyőződésem, hogy a női természet alapvető vonása a kreativitás. Vagyis életünk kifejezi, kik vagyunk, milyennek látjuk magunkat és a világot. Bízom benne, hogy könyvem utat tör ennek a felfogásnak."