Oldalak

2010. március 26.

Katedrál technika

Kedden a csoportban a katedrál technikát mutatta meg nekünk a Csoportvezetőnk. Elmondta, hogy nem a foltvarrók kedvence ez a technika, mert az egészet kézzel kell varrni. Festett molino anyagot kaptunk hozzá:


Nagyon jó kis leírást találtam Princinél.

Nekem, igazából tetszik ... az esti családi együtt üldögélések közben már inkább ilyesmit, vagy a keresztszemest varrom.


Egyetlen gondom vele, hogy mire elkészültem nagyon fájt az ujjam a tűtől. A sokat tapasztalt foltostársak mondták ugyan, hogy ejnye-bejnye... gyűszű nélkül nem lehet... meg még tűzni sem, mert igen fájdalmas.... de én gyűszűvel nem tudok varrni.
Talán, ha minden ujjamra húznék egyet... mert ha csak egy ujjamra húzok, akkor azt az egyet nem használom semmire :o) Szóval nagyon zavar a kis bigyócska az ujjamon.

És akkor hírtelen bevillant egy ötlet. Ilyenkor lenne jó tudni, hogy honnan is került elő. Bizonyára nem én találtam fel a spanyol viaszt, de nem emlékszem, hogy láttam e valamilyen újságban, esetleg interneten.
Rögtön elő is kaptam a bőrös zsákocskámat, amiben apró fecnik vannak és megvarrtam a saját gyűszűmet, méretre szabva. Hihetetlen milyen kényelmes és praktikus. Olyan, mint ha egy keményebb, újabb saját bőrréteg lenne az ujjamon. Nem zavar, nem kemény... Szuper jó volt már tegnap este az apró kis kitömött figurák varrásánál, amiket a hétvégi vásárba készítek. Szívem szerint egész éjjel varrtam volna vele :o))

Ha valakinek tudok segíteni egy ilyen "pótbőrrel", szívesen küldök hozzá bőrdarabkát, de aki úgy érzi, hogy nem tudná elkészíteni meg is varrom neki, bár lehet, hogy méretre szabva azért kényelmesebb.
És ha már a cafatkáknál tartunk... Tegnap megérkeztek Kriszti cafatkái... Gyönyörűek a színek. Elképzelésem is van már velük kapcsolatban, de szigorúan csak a vásár és Húsvét után!


Köszönöm szépen Kriszti!!