Oldalak

2010. szeptember 2.

Baba

Az első ilyen babát Dia barátnőm találta ki és rendelte meg tőlem. Különlegessége, hogy a feje, a szemek, orra, szája leszedhető. A végtagjait szét lehet szedni, mert az izületeknél, váll, könyök, csukló, comb, térd, boka - patenttal kapcsolódnak egymáshoz a részek. Az oviba vitte a gyerekeknek, hogy játékosan tanítgassa őket a tesztrészeink elhelyezkedésére, nevére. Nagy sikere volt a babának a kicsi gyerekek körében és amellett, hogy tanulási szándékkal kapták, szívesen játszanak vele "orvososat" is. Az első baba még tépőzárral készült, de az újabb megrendelésnél kipróbáltam a patentot. Ez a második már elsősökhöz költözött, ők könnyen kezelik már a patentot is.



Nagyon sok részét csak kézi varrással tudtam elkészíteni, így elég időigényes és még mindig meglep, hogy mennyire meg lehet szeretni egy-egy figurát, mire megszületik a kezeim között. Ameddig csak nálam volt szeretgettem, babusgattam. :o)


Megkezdődött az új tanév, ami azt jelenti, hogy kicsit kevesebb idő marad a varrásra. Jönnek a délutáni elfoglaltságok, tánc, zeneóra... és a tanulááááás. Sok minden változott, hisz Anita felsős lett. Új osztályfőnök, új tanárok, vándorlás a tantermek között... de majd belejön! :o))

Ha új tanév... akkor természetese új tolltartó is. :o) Most épp lila korszakot élünk, így kerültek kiválasztásra lánykám által ezek az anyagok.