Oldalak

2009. július 16.

Játék Bruercsivel



A kép eredeti helye:
http://makeitandloveit.blogspot.com/2009/05/scrappy-camera-strap.html


Bruercsi játszani hívott bennünket a blogja szülinapja alkalmából.

A játék lényege:

"Aki szeretne játszani, kérem:
  1. A blogjában szánjon egy bejegyzést erre a témára. Tegyen fel egy fényképet valami pasis megvarrható kiegészítőről (táska, pénztárca), lehet saját maga által varrt vagy akár a netről lementett kép. A lényeg, hogy látszódjon a pasis jelleg.
  2. Írja le, hogy szerinte mitől lesz pasis, mitől "nemcsajos". Gondolok itt a színre, a fazonra, a díszekre, a varrás és tűzés mintákra, a hímzésre, a gombokra, csattokra... stb.
  3. A játékban való részvételét jelezze nálam! :)
Határidő: 2009. július 24.-e"


Eszembe jutott, hogy amikor még az első játékot hírdettem meg a blogomban jelentkezett a játékra Exit. Egy darabig gondolkodtam, hogy mit lehetne egy Férfinek ajándékba adni, aminek örül. Próbáltam "megismerni" a blogját olvasgatva és megtudtam, hogy nagyon szeret fényképezni. Ekkor gondoltam, hogy varrok fényképezőgéphez pántot.

Aztán tovább olvasva a blogját úgy ítéltem meg, hogy még a fényképezésnél is jobban szeret festeni és akkor jött a nagy ötlet, hogy foltokba álmodom egy festményét. A folytatást már ismerhetitek, hisz akkor részletesen is írtam erről. Ez a pántvarrás még talonban maradt.

Valóban nem túl könnyű Férfiaknak ajándékot varrni, de talán ha egy picit megpróbáljuk megismerni azt, akinek készítjük... mit szeret csinálni, esetleg van e hobbija, kedvenc időtöltése... talán.. úgy könnyebb. De ha nagyon közeli ismerősünk, akár meg is mondhatná, hogy mit varrjunk neki??!! :o))

Amitől azt gondolom, hogy "férfiasabb" lesz egy ajándék, az természetesen a szín és a forma megválasztásával is hangsúlyozható. Színekben inkább a barna, kék, zöld árnyalatait használnám, míg formákban elsősorban geometriai alakzatokban (négyzetek, háromszögek) gondolkodom, akár tűzésről, akár az anyag mintájáról van szó - ha pasis ajándékot kellene készítenem.

Az egyik ajándék

Megérkeztek az ajándékaim Dórához, így most már az övét meg tudom mutatni nektek. A keresztszemes csomagba keresztszemes alapanyagok kerültek. Néhány anyag, natúr, fekete, sárga és a saját "sütésüből" is egy kevés, valamint fonalak és egy kulcstartó alap, amely tetszés szerint díszíthető.

A keresztszemes ajándékhoz foltvarrós technikával készítettem egy mappa-borítót. Kinéztem egy könyvből ezt a tetszetős blokkot, ami igen egyszerűnek tűnt. Nos, hamar kiderült, hogy akinek nincs ebben gyakorlata annak az egyszerű is bonyolult. :o) Végül is másodszorra már sokkan jobban sikerült így ezt "kereteztem" körbe a mappa méretére.

Sajnos még így sem lett tökéletes, vannak olyan részek, ahol nem pontosan találkoznak a csücskök... Erre mondaná Nagypapám, amit oly sokszor hallottam tőle, ha valami nem sikerült: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás... :o)


Örülök, hogy Dórának sikerült vele örömet szereznem.


Marvikánál olvastam az Aréna Kiadó akcióiról. Ez remek alkalom volt arra, hogy megrendeljem azokat a könyveket, amiket már régóta szerettem volna.