Oldalak

2012. február 4.

Kelta minta másképp

Elkészültem Móni játékának 2. fordulójára a kelta mintával. Egy kicsit más mintát használtam, nem a hagyományos kelta motívumokból válogattam. Mivel egy nagy takarót tervezek készíteni a hálószobánkba, így a kelta "technikával" a keresztnevünk kezdő betűit varrtam rá erre a blokkra.

Ferdepánt-készítő kézi készülék helyett az Ibolyától tanult technikával készítettem a pántot. Mivel igen keskenyre szabtam nem volt túl könnyű a mutatvány, de azért megbírkóztam vele.


Azt hiszem ez a hétvége egyértelműen a hólapátolásról és a varrásról fog szólni. :o) Igen rendesen behavazódtunk ma, kb. 40 cm hó esett le a 2 nap alatt. Még szerencse, hogy hétvége van és megtehetjük, hogy nem megyünk sehova. Remélem, hogy hétfő reggelre valamelyest megoldódik majd a közlekedés, mert különben kénytelenek leszünk kivenni 1-2 nap szabadságot, amitől a gyermekeim persze egyáltalán nem szomorodtak el. :o)

Ez még 2 napja a kocsifeljárónk volt:


Ilyen lett az utcánk:


Ez az oszlop van a leginkább szélvédett helyen, itt látszik, hogy kb. mennyi hó esett:

Ma már átválogattam az apró fecnijeimet is. Külön a sötétebb és külön a világosabb színeket, majd egy harmadik dobozba, azokat az anyagokat, amelyek nem alkalmasak foltvarrásra. Még néhány nap szobafogság és gyönyörűséges rend lesz a varrókuckómban.