Oldalak

2009. június 1.

Gyümölcs-szüret és egy kis xszemes

Annyira megtetszett a ceruza-tartó varrása, hogy Dia Barátnőm gyermekeinek is gyorsan készítettem a gyermeknap alkalmából. A kislányának könnyen választottam anyagot, mert ő is szereti a lovakat,



de a kisfiúnál már bajban voltam, mivel nekem nem igen vannak itthon "kisfiús" anyagaim. Szerencsére Móni Barátnőm nem rég vásárolt interneten anyagokat egyik blogtársunktól és mivel ő Kanadában él, hozzám kérte postán küldeni, hogy őrizzem amíg hazalátogat. Ezek mind csupa aranyos mintás anyagok, így hamar írtam egy emailt neki, hogy kérhetnék e az egyikből egy darabkát. Mivel kedvező választ kaptam tőle ( köszönöm Mónika :o)) így készülhetett ez a kisfiús ajándék:





Az ajándékok tegnap már átadásra is kerültek.

Ma délelőtt férjem szüleihez mentünk - feljebb laknak tőlünk néhány házzal az utcában :o) - cseresznyét és meggyet szedni. Idén rengeteg van a fákon és nagyon édesek is a gyümölcsök, még a meggy is!

Ilyen lépcső vezet fel náluk a kert végébe:





És ez a gyönyörű kilátás a jutalma annak aki felmászik a rengeteg lépcsőn:







No meg a cseresznye:







És a meggy:



Szombaton éjjel (1/2 1-kor) készen lettem a házikós mintával. Olyan pici hiányzott már, hogy nem tudtam volna úgy aludni, ha nem fejezem be :o)





Tegnap este pedig egy újabb mintával is elkészültem, amit szintén a Ritától vásárolt kézzel festett fonallal hímeztem:





Nagyon gyorsan készre-varrható minta: