Oldalak

2009. július 26.

Ajándékok

Családunkban a július és augusztus csupa-csupa ünnep. Névnapok, születésnapok jönnek egymás után, így ez a hétvége leginkább ajándékok készítésével telt és a hozzám köszönteni érkezők megvendégelésével!

Készült egy neszeszer a sógornőmnek:Drága Noémi segítségével egy háromszög alakú hátizsák Anita Unokanővérének:Egy akármitartóka, amely most boríték gyanánt majd könyvutalványnak ad átmeneti otthont Anna kolléganőmnek:Én pedig Móni Barátnőmtől tanult finomsággal várrtam a vendégeimet:

Ilyenkor nyáron fagyival a legfinomabb ez a csupa csoki süti!

Kóstoljátok meg Ti is:

Hozzávalók: 2 db 10 dkg-os teavaj, 125 gr kakaópor, 4 dl cukor, 1,5 dl liszt, 4 egész tojás, 1 csomag vaniliáscukor.
Elkészítése: A 2 db teavajat ha nem elég olvadt, akkor mikróban fel kell olvasztani és a 125 gr. kakaóporral jól el kell keverni. Ezután egy másik edényben a 4 dl cukrot a lisztet és a tojásokat, valamint a vaniliáscukrot kell összekeverni, majd ezt a masszát a kakaós, vajas masszával jól összedolgozni és egy tortaformába önteni. A tetejét el kell simítani, mert elég tömény, ragadós a massza.
Előmelegített sütőben (kb. 150 fokon) lassú tűzön 30-40 percig kell sütni, ha megmozgatva már nem lötyög, akkor jó. A közepe még ragadni fog, ha megbököd, de az nem baj, mert ha kihűl ez a része kicsit puhább és nagggggyon finom! Nem kell megijedni nem fog megnőni, hisz nincs is benne semmi olyan, amitől megemelkedne :o)
Amikor kihűlt, vagy már csak épp hogy langyos mehet rá egy kis citromfagyi! :o)

Ezúton szeretnék minden Anna és Anikó nevű olvasómnak nagyon sok boldog névnapot kívánni!