Oldalak

2010. július 11.

Néhány nap nyaralás

Szerdán reggel elindultunk a Mátrába. Most már hagyományként, 4. éve üdülünk a céges kis faházban, Mátraszentimrén. Az erdő, a környék gyönyörű, a levegő olyan tiszta, hogy harapni lehetne. Nagyon szeretünk kirándulni is, de minden évben igyekszünk újabb dolgokat felfedezni, olyanokat, amelyek a távolságuk miatt Pécsről nem lennének megismerhetőek egyetlen nap alatt.

Idén szakadó esőben indultunk, ami az utazáshoz nagyon jó volt, de az időjárás előrejelzés szerint kánikula volt várható, így a "környék" fürdőhelyeit terveztük meglátogatni.




Csütörtökön még nem volt igazán nagy meleg, így inkább kirándultunk a közeli Mátraszentistvánra. Bár már többször kirándultunk erre, a síparkot, igazán közelről csak most jártuk be, hó nélkül sokkal könnyebb :o))



Pénteken már igazi nyári meleg lett, így elmentünk Miskolctapolcára. A barlangfürdő lenyűgöző. Benti képeket nem készítettünk, de csodálatos élmény volt a hegy gyomrában, sziklarepedésekben fürdeni a meleg vízben és ami hihetetlen volt számomra, hogy a víz a mai napig is csörgedezik a sziklából.





Szombati uticélunk már kicsit közelebbi volt. Egerszalókra mentünk. Itthon az interneten előre tájékozódtunk a fürdőket illetően. Láttunk is képet erről a sóhegyről, de élőben!!!!! Ez valami csuda!!!



A 60 fokos víz a földből tör elő, a benne lévő só pedig az évek folyamán szépen lerakódik. 1961-ben találtak rá erre a kincsre. Egy gyönyörű 5 csillagos szálloda épült ide a kút mellé, szinte a semmi közepére. 17 medencét próbálhattunk végig és mindenhol üdülési csekkel tudtunk fizetni.







Bár csak néhány nap volt, de idén is gyönyörű helyeket sikerült megismernünk.