Oldalak

2009. április 13.

Húsvét hétfő az erdőben


Ma kirándulni voltunk. Nagyon szeretjük az erdőt, sokszor ütjük fel a turistatérképet és jelölünk ki 10 - 12 km-es túraútvonalat. Ezt a távolságot a gyerkőceink is jól bírják, hisz kicsi koruktól mindig sokat kirándultunk velük.

Most a Máré várától indultunk, itt parkoltunk le az autóval.

Minden évszakban gyönyörű az erdő. Ez a friss zöld szín, amelybe ilyenkor tavasszal öltözik mégis mindig lenyűgöz és elvarázsol:


Jó tempóban haladtunk, persze, azért egy-egy meredek rész után jólesett a pihenés a kis csapatnak:


A medvehagyma hamarosan már virágozni kezd, mert tele van bimbókkal. Nagyon sok helyütt tengerként borítja be az erdő alját,



de azért láttunk más növényeket is:


Hamarosan a térképünk szerint "nehezen járható útszakasz" következett. Akkor még nem sejtettük, hogy ez milyen izgalmas lesz. Néhány órán át egy patakmederben vezetett az utunk, hol a patak egyik, hol pedig a másik oldalán:


Be kell valljam ezt a részt a gyermekeim és a férjem jobban élvezték, mint én. Időnként elkélt a segítség, hogy ne vizes cipőben és elázott zokniban kelljen megtennem az út további részét :o))

Itt a vízparton sok érdekes állatra bukkantunk. Még egy rákot is láttunk, igaz már nem élt:


Mivel a kirándulásunk egész napos volt, így ennivalót is vittünk. Amikor egy kényelmes tűzrakóhelyhez értünk megsütöttük az otthonról hozott sonkát, hagymát, virslit.


Így még a húsvéti maradék sonka is nagyon jól esett!!!

Hazafelé azért jól látszott, hogy ki az aki még bírna menni néhány kilómétert, mert "fáramászni " is volt ereje:



Kellemesen elfáradtunk!