Oldalak

2009. szeptember 26.

Péntek esti láz


A Marikától kapott ajándékbugyor még apró meglepetéseket is rejtett... ezeket csak tegnap este vettem észre, miután teljesen kiterítettem a kis bugyort... Köszönöm mégegyszer a sok-sok ajándékot!


Anitáék a kézműves szakkörön a héten nemezeltek és ékszereket készítettek. Ilyen gyönyörű medált készített...



... ráadásul a kedvenc színeimből!

Miaanyánál olvastam, hogy fonalat festettek. Már hét elején megvettem a szükséges fonalakat és Columbus festékeket (papagájsárga, olajzöld, csau-csau, fűzöld, királykék, sötétlila színekben), de sajnos hét közben a sok-sok más tennivaló miatt nem jutottam hozzájuk. Így péntek estére már meglehetős izgalommal vágtam bele a festésbe, Miaanya útmutatását követve. A fazékba állított üvegek nagyon jó ötlet, mert így egy fazékkal, egy tűzhelylapon lehet egyszerre sok színt forralni.
A korábbi anyagfestésem jóval nagyobb panccsal járt.


Jó kis mennyiséggel készültem elő, mert már tapasztalatból tudom, hogy a színek mennyire elvarázsolnak, ha egyszer elmerülök a festésben, igen nehezen tudom abbahagyni , csak az alapanyag-mennyiség szabhat határokat :o)


Ez már itt a festés utáni állapot a konyhában:





Majd a szárítón, az udvaron:




És a végeredmény:






















Azt hiszem a fényképek mennyiségéből is kiderül, hogy nagyon tetszenek nekem ezek a színek... Nem gondoltam volna, hogy az imádott színátmenetest én magam is elő tudom állítani... A színek tartósságában nem nagyon bízom, ezért olyasmire fogom használni, amit nem sűrűn kell majd kimosni! :o)
Nagyon köszönöm Miaanya az ötletet és az útmutatást!