Oldalak

2009. január 15.

Szárnypróbálgatások



Annyira jó ötlet született a fejemben... de miért nem azt látom a kezem alatt is?? Hmmm... Nagyon nehéz... Nem tudom, hogy sikerül e, de azt elhatároztam, akár milyen ronda lesz is, megmutatom nektek... :o))))

Házikóm




Ahogy nézegettem a keresztszemest varró lányok blogjait, beleszerettem az általuk készített apró házikókba. Nagyon szerettem volna én is egy ilyen mintát varrni.

Képzeljétek Edit megajándékozott egy mintával. (Sajnos ezen a borús napon nem sikerült jobb felvételt készítenem róla.) Nem eredeti pici kép méretűt szeretnék készíteni belőle, hanem nagyobbra varrom, mert - bár ezt nem írtam az idei terveim közé - szeretném sok szép dologgal díszíteni a házunkat. Eddig szinte csak ajándékba varrtam, de most ezzel a képpel már konkrét elképzelésem van, hogy hová szeretném tenni. :o)

Drága Edit! Nagyon köszönöm, igazán nagy örömet szereztél vele!

Amíg a gyerekeim ma kint szánkóztak az utcán, a szemben lakó szomszédunk kiszaladt és Anitám kezébe nyomott két kis apró falovat. Néhány éve költöztek ide Erdélyből, a családfő fafaragással foglalatoskodik. Időnként meglepi a gyerekeimet is egy-egy saját készítésű csodával.
Már egész állatseregletünk van. Nagyon szépek és különösen értékesek nekünk, hisz mind egyedi darab, amiben sok-sok munka van.




Jégpáncél és Miner.hu


Mivel ma nem kellett iskolába menni a rendkívüli időjárási helyzet miatt, én is itthon maradtam a gyermekeimmel, szabadságon. A házi feladat: törjünk utat a jégpáncélon, legalább a kapuig. Milyen szerszámokat találtunk a munkához: Anitám a kiskalapácsot kapta, nekem a húsklopfoló jutott, Dávid - mint az egyetlen férfi ma reggel a háznál, mivel férjem dolgozik - a csákányt vette kezébe. Néhány óra leforgás alatt sikerült megoldani a mai feladatot. :o)

És egy kis öröm is a mai napra:

Elindult a miner.hu kreatív melléklete, ahol az én blogom is megtalálható.
Rövid ismertető az oldalról:

"A Miner.hu kreatív melléklete (vertikális keresője) a magyar nyelvű saját készítésű kreatív dolgokkal (például ékszer, ajándéktárgy, gyöngyözés, varrás, szövés, fonás, barkácsolás és lakásdíszítés) foglalkozó blogokat gyűjti egy helyre, és teszi kereshetővé, böngészhetővé. Ha szeretnél a blogoddal csatlakozni, vagy bármilyen ötleted van, az info[kukac]miner[pont]hu címen szívesen vesszük észrevételeidet. Jelenleg folyamatos fejlesztés alatt áll az oldal, így bármikor-bármi változhat. Az eseményeket blogunkon keresztül (is) figyelemmel kísérheted, ahol rendszeresen beszámolunk majd a fejleményekről."