Oldalak

2011. június 20.

Megsárgult lapok

Nagyon szeretem lapozgatni a régi újságokat. Persze az újakat is, de a régieknek van valami különleges varázsuk, illatuk, emlékek fűződnek évszámokhoz, dátumokhoz... No, és a régi divat :o) Az is megérne egy bejegyzést. Lánykorom emlékei. :o)

Tegnap este is elővettem egy kupacot és lapozgattam, nézegettem őket.


Ezen a hirdetésen jót mosolyogtam,


mennyi könyvet tudnék venni a mostani fizetésemből :o)


És ha már a megsárgult újságokat nézegettem, eszembe jutott, hogy mivel Anitának idén nyáron az Egri csillagokat kell elolvasnia, megkeresem a polcon a könyvet neki.


Arra emlékeztem, hogy igen-igen régi megsárgult példányt kell keresnem. Mégis elérzékenyültem, amikor kinyitottam:


10 éves voltam akkor. :o) Nagypapámtól minden alkalomra, mindig könyvet kaptam ajándékba. Nagyon sokat olvastam. Rengeteg mesekönyvem, ifjúsági regényem van abból az időből és a Nagypapám mindig beleírta az évszámokat is, sőt legtöbbször az alkalmat is amikor ajándékozta.
Így különösen értékesek ezek a könyvek a számomra. Úgy döntöttem, hogy ha már előkerestem Anitának én is elolvasom, hiszen minden életszakaszunkban mást jelenthet ugyan annak a könyvnek az elolvasása... azokról a finom illatokról és a megsárgult lapok látványáról már nem is beszélve.

4 megjegyzés:

 1. Én is így vagyok ezzel! Gyakran nézegetem régi, nagy becsben tartott könyveimet és a kézimunka lapokat is. Néhányat többször is olvastam. Mindig találok bennük valami varázslatost, megfoghatatlant. Ilyen könyv számomra az Egri csillagok, az Üvöltő szelek és a Jane Eyre. :)

  VálaszTörlés
 2. Milyen érdekes!! Én is a hétvégén pakolásztam a könyvespolcon, meg a régi újságok között. Kedves emlék ez a könyv a papától! :o))

  VálaszTörlés
 3. Nálunk is lekerül a könyvespolcról ez az aktuális olvasmány. Mindjárt elő is keresem!

  VálaszTörlés
 4. Judit, Silerika!
  Örülök, hogy nem vagyok vele egyedül :o))
  ============================
  Marcsi!
  Nálatok is? :o))

  VálaszTörlés