Oldalak

2013. január 28.

Megint tanultunk

A hétvégén egy nagyon jó hangulatú, igen hasznos tanfolyamon vehettünk részt, amelyet Polyák Ildikó tartott nekünk. Megismerkedhettünk a modern quilt alapjaival, jellegzetességeivel, elkészítési módjával.

Ildikó diákon keresztül mutatott nekünk kész munkákat, utána pedig megcsodálhattuk élőben a saját készítésű modern quilteket.
 Ezután következhetett a saját munkák tervezése. Először fejben, aztán papíron, majd a szabás és a tervezőfalon a kirakósjáték.


Én ezzel a fekete alapon lilás, szürkés csíktechnikával játszadoztam, itt a képen még csak feltapogatva a tervezőfalra a csíkok. Azóta már a csíkokat össze is varrtam, aminek eredményeképp majdnem fele akkora lett a csík. Még varrok hozzá, mert egy ágytakaró fejrésze lesz belőle, ha elkészül.


Ildikónak nagyon köszönjük az oktatást, igazán jól éreztük magunkat és megint egy izgalmas technikával ismerkedhettünk meg.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a modern quilteket! Hol lehet tudomást szerezni ilyen "tanfolyamokról"? Nagyon szép quilteket lehet láni a fotókon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amiről írtam, azt a varrócsoportunk vezetője szervezte, helyben. Talán a Magyar Foltvarró Céh honlapján, esetleg Polyák Ilditől email-ben tudod megkérdezni, hogy hol lesz legközelebb az országban tanfolyam.

      Törlés