Oldalak

2009. június 16.

Nyári pöttyös


Tegnap délután nagy lendülettel nekiláttam a nyári fölső(k) varrásának. Még tavasszal láttam a C&A-ban olyan fölsőt, amely téglalap alakú volt szétnyitva, minden extra nélkül csak a két oldalánál egy-egy kis részen levarrva. Már akkor nagyon tetszett. Nos, ebbe vágtam bele tegnap, szabásminta nélkül... Azt hittem sity-sutty megvarrok gyorsan hármat is. Háááát, ez nem jött össze! Ez az egy készült el. A nyakával bajban voltam, hogy mit is csináljak a kivágással. Először a saját anyagából gondoltam rátenni egy szegőt, de még vetex-szel sem lett volna elég tartása. Aztán kitaláltam, hogy varrok rá hozzá illő szalagot és ezt díszítem rávarrt gyöngyökkel. Ez sem tetszik igazán... A következőhöz ki kell találnom valami okosságot. Szívesen várok ötleteket is ez ügyben! :o)
A mell alá varrtam még egy bújtatót is, ez csak az oldalvarrásig megy, szalagot fűztem bele így lehet egy kicsit behúzni...
Így a vállfán nem annyira mutat... én azért ennél sokkal jobban kitöltöm :o)) Akár fehér, akár narancs spagettipántos fölsőhöz is fel tudom majd húzni.


12 megjegyzés:

 1. Ez a szabás nekem is nagyon tetszik. Szép lett! :)))

  VálaszTörlés
 2. Nem fogod elhinni. Két héttel ezelőtt én is varrtam egy ilyet. :-) Én a NewYorkerben láttam. Majd felteszem a blogomra.
  Szép lett!

  VálaszTörlés
 3. Bocs' az olvasóktól ! (Hölgyektől - vagy 69-en ? ) - mint (állítólag) ffi... kinek már csak egyetlen férfias cselekvése van : a borotválkozás...(?) [ Plagizálás ! - mert ezt a volt (lengyel) Szolidaritás vezetője mondta (-kinek nevét helyesen nem tudom leírni most...] -
  A pöttyös ruháról = nekem tetszik... amennyiben mást nem húztok alája... (se melltartó, se semmi ) - és ne bonyolítsam ! - bár... akkor meg újabb bonyodalmak ?- ...
  :-) :-) :-)
  *******************************
  "kedvelt témám" a "betűszók ?" = így aztán pl. a C&A minek lehet a rövidítése ? - (pl. ABC azt sejtem... talán a CBA-t is...)
  Jaj !- ( "kuckósok") és a LENCSI baba ? = mert az si egy mozaikszó.... :-) :-)
  L.d. : Idegen szavak szótára....

  VálaszTörlés
 4. Pótlás : (állítólag) Lech Walesa ( wikipedia) - 1943 / 8 gyerek ?- stb... (Később jutott eszembe(...) - a hölgyek (is) "borotválkoznak"... jaj,jaj... - szót sem ! ...

  VálaszTörlés
 5. Szerintem nagyon szep kis darab...csak kar hogy nem rajtad van lefenykepezve:-)Kar hogy en nem tudok ilyen szepen varni:-(

  VálaszTörlés
 6. Szerintem jó lett, és a nyaka is tetszik. De tényleg kár, hogy nem rajtad látjuk:))

  VálaszTörlés
 7. Ez olyan ápol és eltakar fazon, mert nekem pont olyan kellene? :))

  VálaszTörlés
 8. Nagyon ügyi vagy! Saját anyag + vetex, ennek pedig tartania kell mert minden mást is így fejeznek be a nyaknál. Én is arra szavazok, hogy mutass olyan képet amikor rajtad van!

  VálaszTörlés
 9. Helen jól mondja. Akármilyen vékony az anyag flízzel együtt már lesz annyi tartása, hogy a nyakkört kistirceld, szerintem.
  Abile! Nem tudod ki ez a @x? Mindig olyan fura megjegyzéseket ír, lehet, hogy jópofa élőben, de így írásban...

  VálaszTörlés
 10. @ x vagy PEPIN bácsi (!)2009. június 17. 7:47

  Derűs napot !
  ** >> @bruercsi ! Köszöntelek ! Nem titok !
  @x ( bár más "neveken" is "publikálok") : majd' 62 éves / (állítólag) ffi.- 1997-óta (12 éve ?) rokk.nyugdíjban - "született" (igazi) TÜKE = Pécs -
  eddigi életem (?) - döntően "nők" körében leélve - ( utóbbi 15-20 évben ?- szerencsére már csak egyre "virtuálisabban". ) Összegezve :
  se veletek, se nélkületek ! :-) :-)
  *****************************

  VálaszTörlés
 11. Köszönöm lányok! A következőnél ki fogom próbálni a vetex-es merevítést! :o)
  Bruercsi! Személyesen nem ismerem @x Urat! De örülök, hogy van egy "kritikus" férfi olvasóm is, hisz ahogy az Életben, itt a blogon is szükség van férfira és nőre, pozitív és negatív visszajelzésekre egyaránt! :o))))

  VálaszTörlés
 12. Kedves @x! Ne haragudj, hogy rá kérdeztem kilétedre, nem megbántani akartalak kérdésemmel, csupán a hozzászólásod volt kissé szokatlan hangvételű. Próbáltam a profilod elolvasása által némi képet alkotni rólad, de sajna nem hozott ki semmit a rendszer. Ezért kérdeztem rá.
  Elnézésed kérem, üdvözlettel!!!

  VálaszTörlés