Oldalak

2011. március 31.

Újabb ajándék...


Ezúttal Csillától érkezett ajándékom, teljesen váratlanul. Nem számítottam rá, így még nagyobb volt az örömöm. Sajnos a csomag kibontásával nem kellett bíbelődnöm, mert felszakítva érkezett. A Magyar Posta ellátta egy védőfóliával és rá is írták, hogy Magyarországra sérülten érkezett, de ilyenkor már ki tudná azt visszaellenőrizni, hogy hol, kinél szakadt el. Remélem, hogy nem pottyant ki belőle semmi útközben.
Nagyon köszönöm Csilla! A gesztus különösen kedves volt, mivel Csilla egy PIF ajándékot kapott tőlem és nála nem jelentkezett senki, ezért engem ajándékozott meg.



Lehet, hogy én is így teszek majd, mert a legutóbbi PIF játékra sajnos nálam sem akadt jelentkező, amit azért is sajnálok, mert "régen", amikor blogolni kezdtem nagyon sokan szerettük és kedveltük ezt az ajándékozási lehetőséget. Lehet, hogy szabadidőből jut kevesebb az egymásnak szánt meglepik elkészítésére?? Nektek mi a tapasztalatotok a játékokkal kapcsolatban?

17 megjegyzés:

  1. Na, most kíméletlen őszinteséget ígértem magamnak, nem fogok kertelni.

    Ennek tükrében először is a szent irigységről kell beszámolnom, ami kendőd láttán körbevett engem:)))

    Másodszor: Úgy érzem (és további kommentelők és Abile, lehet ellent mondani, vitassuk ezt meg!), hogy vannak a "régebbi" blogolók és a viszonylagos újoncok. A régiek körében a PIF lement kismilliószor (én magam 3 körben vettem részt, de sokkal többre tudtam volna jelentkezni, ha nincs meg az egészséges gát, hogy ennyit és ne tovább...). Nekem is időre volt szükségem és nemrég első felindulásomból jelentkeztem egy helyen, mert úgy éreztem, ennyit be tudok vállalni.

    Aztán azért is érzem a szakadékot a régiek és az újak között, mert pl. ha ajándékot ígérek, hirtelen előbújik akár egy-kétszáz 'ismeretlen' név is, a régiek közül viszont senki nem vágyik KicsiKatóságra (most majd jól elgondolkodom, miért is van ez:). Viszont az az 1-200 név megint elbújik a következő játékig. Kevés kommunikációt érzek a bloggerek között, a fórumok elnéptelenedtek, de nem azért, mert vad csevelyek lennének olvashatók a blogokon, inkább sokan beleültünk ebbe a passzív bloggerkedésbe. Legalábbis magamon ezt érzem. Nem érzem, hogy meglenne az a fajta dialógus, ami rég volt, rengetegen keresnek fel kéréssel, de a kimerítő válasz után nincs folytatás... Érted, éritek, mit hiányolok? Én ennek tudom be a PIF hiányát is, kíváncsi vagyok, ha "ingyenajándékot" hirdetnél, akkor se lenne 3 jelentkező? Pedig biztosan nem tízen-húszan olvassák a posztjaid...

    Amit még érzek, az az elsivárodás egy-egy "menőbb" blogger-meskás mellett. Ez nem bánt egyáltalán, nem vágyom ennél nagyobb rivaldafénybe, de tényként megállapítanám. A közönség időről időre piedesztára emel egy-egy alkotót, kit rövidebb, kit hosszabb időre és a többiek egy kicsit jobban homályba szorulnak. És én még az aktívabbak közé tartozom, nincs még családom, akit ellátnék, csak a heti 45-50 órás munkám, emellett még van időm és energiám néha újdonságokkal előrukkolni, ami megmozgatja az olvasóim, de ebben a rohanó világban (és az ingerküszöbünk egyre magasabbra tolódása miatt) elsikkad az érdeklődés is hamar.

    Na, nem is tudom, jutottam-e konklúzióra, talán csak hangosan gondolkodtam, remélem nem bánod! Szeretném azt hinni, nem azért süllyednek a mélybe a PIF játékok, mert nem trendi az egyet kapok-hármat adok elv, nagyon szeretném:))))

    VálaszTörlés
  2. Nálam az idő és energiahiány az oka a viszonylagos passzivitásomnak.Ezt őszintén írom.És sajnos lassú is vagyok. Úgy kell magam leállítani,hogy ne vállaljak be plussz dolgokat,mert aztán esz a lelkiismeretfurdalás,ha jócskán csúszok a határidővel....
    Csak a magam nevében tudok nyilatkozni.
    És még egy fontos dolog: én csak olyanoknak a játékára szoktam jelentkezni,akikkel van már kapcsolatom.Idegenekére nem.

    VálaszTörlés
  3. Hú az előbb egy hosszú írásomat benyelte :-))

    Köszönöm a " JÓ szó"-t !

    Nyári elegáns csipkestóla, viseld egészséggel.

    Működik a piedesztál , a menő bloggerkedés.
    Nem szeretnek sokan cserébe készíteni, macerás dolog , posta stb..
    Leült az aktív élet, hiába írsz a vélemény nulla...
    Egyetértek Kicsi Katóval.

    Én 3x csináltam végig a harmadik nyögős volt már.
    Ekkor határoztam el vége.
    Ha játszani akarok akkor csinálok magamnak, lehet hogy belterjes, de sikeres szokott lenni.

    Fel a fejjel lányok a hullámvölgyet , hullámhegy követ !
    Lesz még jobb is.

    VálaszTörlés
  4. Kedves szent írigykedő! Neked is kötök egyet, amint lesz időm :-)

    VálaszTörlés
  5. És íme a bizonyíték, az őszinteség jobb, mint a halandzsa:))))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép kendőt kaptál,használd egészséggel!!!
    Egyetértek az előttem szólókkal és én is az idő hiányát tudom csak felhozni mentségül.Nekem személy szerint teljesen felfordult az életem és annyira kevés időm maradt,este csak gyorsan végig böngészem a blogokat és ahol már nem tudom megállni szó nélkül hogy milyen szépségek készültek,ott szoktam egy két szóra megállni,vagy valami érdekesség kapcsán,estleg játékokra,/bevallom az utóbbi időben nyertem is szépen/de sajnos többre már nem nagyon futja az időmből.
    Varrással,kötéssel szinte nem is tudok foglalkozni ezért nem merek bevállalni ilyen játékokat.:(

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű a kendőd, viseld egészséggel drága Anikó!
    KicsiKató, és a többiek elmondták a lényeget. A PIF játékkal én is becsődöltem! Egy kedves jelentkezőm után, jó sokára telt be az első kör. Persze új blogolók voltak, szinte meg sem köszönték! Arról meg nem is beszélve, hogy igazán meg sem hirdették a játék folytatását a blogjukon. Meg is szakadt a kör!!!! Én is jelentkezhettem volna több helyen is, de nem lett volna ildomos, ha nem folytatódik, és nálam szakad meg a játék sora!!
    Az a tapasztalatom, hogy az újak csak az ajándékért jelentkeznek. Kommentet csak néhány olvasóm hagy, persze ez is nagyon jólesik!! :o))
    Bizony a munka és a család mellett mindannyiunknak kevés az ideje, de ha már elkezdtük, tiszteljük meg a másikat egy jó szóval, és nekünk is jól esik a visszajelzés a másiktól! :o)

    VálaszTörlés
  8. Ugye ugye hogy kiderül ki figyel a másikra ?
    Azt hiszem hogy mi itt nem panaszkodhatunk .
    Következtetés : meg van az a kör akik követik egymást, és nem számít mit mutat a számláló.

    VálaszTörlés
  9. Lehet nem nekem kellene megjegyzést írnom mint "éppen most lett blogom, meskám újonc", de gondoltam mégis. Elég régóta olvasgatom már a blogodat, ill. a többiekét is. Sokszor láttam már ezeket a játékokat, de még sosem vettem a "merszet", hogy én is részt vegyek benne. És igen...az ingyenes "hozzászólok-megosztom-nyerhetek" játékokat részesítem előnyben, mert az egyszerűbb, lehet nyerni (még sosem nyertem), nem kell vállalni érte semmit. Millió érvet lehet felsorolni a "miért nem?" kérdésre, de szerintem mindenki elsősorban az időhiányra hivatkozik, ami stimmel is (nálam is van egy csemete), de én még az imént említett merészséget is felsorolnám. Ami nálam azt takarja, hogy ha készítek valamit, az vajon tetszeni fog? Sőt, mit lehet egy olyan embernek készíteni, akit nem ismersz? Ráadásul egyből három embernek! A meskás eladás más, ott mindenki kiválasztja a neki tetszőt. Talán még az is benne van a pakliban, hogy mi újoncok még a saját kis alkotásainkkal vagyunk elfoglalva, hogy minél több dolog legyen a meskán, a blogon, facebook-on és hogy minél több ember ismerjen meg minket. Lehet ez az oka...talán:)

    VálaszTörlés
  10. Kedves Abile!
    Én még nem játszottam PIF játékon. Illetve, de! Egyre jelentkeztem. Ajándék még nem érkezett. Aztán láttam más blogokon is és szívem szerint oda is jelentkeztem volna, de aztán elkezdtem számolni, hogy akkor mennyi ajándékot is kell csinálnom... Sajnos időből van a legkevesebb. Talán olvastad már, az időkibővítő utáni vágyamat! :-)
    Hónapok óta készülődtem magamnak is varrni. Most mindent félre tettem és nem hagytam magam.
    Sokszor a blogolással is úgy vagyok, hogy vagy blogolok, v. alkotok. Mindkettő idő és sokszor kell választanom. Ilyenkor inkább a varrás mellett döntök, de imádlak benneteket olvasni, így éjszaka beszuszakolok egy kis blogolást is :-)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon köszönöm az őszinte hozzászólásokat... és hogy itt vagytok!
    Most már megnyugodtam, hogy nem az ajándékot nem szeretnétek tőlem, csak időtökből van egyre kevesebb! Remélem, hogy azért még sokáig olvashatjuk egymás bejegyzéseit! :o)

    VálaszTörlés
  12. Kedves Abile!
    Én még csak kezdő blogoló sem vagyok, mert odáig sem jutok el, h az első bejegyzésemet megtegyem.... Pedig nagyon szeretném :) Amiket írtál a mostani bloghelyzetről, picit el is vette a kedvem az egésztől. (remélem ezt csak pillanatnyi lesz:) Sajnálom, h manapság ennyire kevés az időnk, pedig milyen jó lehet, amikor támogatják a munkánkat olyanok, akiket mi magunk is becsülünk. Mennyi bátorságot, erőt, örömöt meríthetünk belőle! Kívánok Neked sok-sok ilyet. Pár hete találtam ide, de biztos benézek majd még. Hátha egyszer elindulok én is mint bloggerina :))
    További nagyon jó alkotást kívánok!

    VálaszTörlés
  13. Varróka!

    Kérlek, ha megteszed az első lépéseket, linkeld be ide a blogod címét ehhez a bejegyzéshez! E-mailértesítés jön az új kommentekről, nagyon szívesen olvasnám a blogod (bár nem ígérem, hogy rendes, jóféle kommentelő leszek, de igyekszem:))

    VálaszTörlés
  14. Kedves KicsiKató,
    nagyon megleptél - a szó legeslegjobb értelmében :)))
    Köszönöm szépen, ez már most nagyon jól esik...
    És szólok, hogy ott legyél a kis Varrományos születésénél :)
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  15. Drága Varróka!
    Nem szerettem volna elvenni a kedvedet a bloggolástól! Sőt!! Csak bátorítani tudlak, ahogy KicsiKató is! Nagyon sok kedves embert ismertem a blog segítségével, sokat közülök azóta már személyesen is, sőt azt kell mondjam, hogy kézzelfogható Barátságok is szövődtek! Szóval ne is gondolkodj egy percig sem!! Én is szeretnélek olvasni!! :o)

    VálaszTörlés
  16. Köszönöm Abile, a bátorítást is :)
    Csak lenne több szabadidőm a fiúk mellett!

    VálaszTörlés
  17. Kedves Abile és KicsiKató!

    És persze mindenki más, aki kíváncsi rám. KicsiKató ötletére, ide linkelem magam, mert megszületett a Varrományos. Kezdő fázisban vagyok, de igyekszem, sokat feltölteni és sokat olvasni is Titeket.
    Szeretettel látlak benneteket Nálam :)

    http://varromanyos.blogspot.com

    VálaszTörlés