Oldalak

2016. szeptember 25.

Tábor - de nem varrós




Pénteken délután, munka után indult a jógatábor Orfűn. Miután elhelyezkedtünk a szálláson, kipakoltunk, elosztottuk a szobákat, már indult is a játék. Kata szuper játékokat talált ki nekünk, amelyek egyaránt alkalmasak voltak arra, hogy magunkat és a társainkat megismerjük. Volt szójáték, páros ügyességi játék...
Este átmentünk Abaligetre, a barlangba. Ezt a programot vártam leginkább a hétvégéből és nem csalódtam. Megvettük a belépőket, majd egy kisebb baráti társasággal élvezhettük a barlang szépségeit. A bennünket kísérő "barlang őrzője" történetekkel szórakoztatott bennünket, amíg beértünk a nagyteremig. Ott aztán a másik csapatot visszaengedte, majd velünk együtt jógázott. Nagyon hamar - már a bemenetelnél - érezhettük a barlangi levegő jótékony hatását a tűdőnkre, amit csak fokozott, hogy légzőgyakorlatokat végeztünk. A jóga közben azt figyeltem, hogy milyen elképesztő csend van bent. A cseppkövek csepegésén és a saját légzésünkön kívül semmi sem hallatszott. Nem volt utcazaj, kutyaugatás, fűnyírőzaj.... semmi. Erre az élményre mindig úgy fogok emlékezni, hogy micsoda béke, megnyugvás volt a föld belsejében, biztonságban lenni.
Szombaton reggel korán keltünk és jó néhány Napüdvözlettel köszöntöttük a felkelő Napot. Ezután reggeli, majd újabb önismereti játékok és szabadprogram következett. Nagyon finom bográcsos ebédet főztünk :) és igencsak éhesek is voltunk mire elkészült. Ezután sétálhattunk egyet a környéken. Az egész hétvégén nagyon kegyes volt hozzánk az időjárás. Csodálatos napsütéses idő volt.
Séta után masszírozás, beszélgetés, közös ének, zenélés volt a program. Sötétedés után még a tábortűznél beszélgettünk, sütögettük a szalonnánkat.:)
Vasárnap reggel újra jóga és mint utólag kiderült a hétvége legnagyobb érzelmi hullámvasútja következett egy erdei túra kapcsán. Kata olyan gyakorlatokat talált ki nekünk az erdei sétányon, melyekben a bizalom, az egymásra utaltság, a teljes elcsendesedés minden fázisát megélhettük.
Olyan összetartó kis csapat jött létre 3 nap alatt....hogy az szavakkal leírhatatlan. 
Könnyek között búcsúztunk el egymástól a közösen megélt és saját magunkkal megismertető élményektől feltöltekezve.
Szerencsére nem sokára újra találkozunk, mert szerdán, ugyan már csak 75 percre, de újra együtt fogunk jógázni, mert kell a testünknek és a lelkünknek egyaránt.
Katának csak megköszönni tudom ezt az életre szóló élményt. Nagyon jól éreztem és érzem :) magam.

2 megjegyzés:

  1. Régen jártam nálad, de most is örömmel olvastalak... Pláne, hogy az abaligeti barlangról írtál. Aki nem ismeri azt a fajta csodát, amit csak és kizárólag barlangokban lehet érezni, az bizony nem ismer valami igen fontos dolgot.Sok hasonló élmény lehet, mert egy igazi hegycsúcsra feljutni - az is leírhatatlan. Vagy, - épp ma írtam Kavics blogjába,- delfinekkel találkozni a tengeren. A világ tele van csodás dolgokkal és olyan sok mellett csak elmegyünk...
    További kellemes jóga órákat és az abaligetihez hasonló szép élményeket kívánok !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Aranyos fodorka, hogy olvasol... és itt vagy! :) Ölellek!

      Törlés